Bel Colle - Barolo -Monvigliero - Piemonte

Granaat rode kleur met oranje tinten. Volle, aangename geur van bloemen, fruit en kruiden. Droge, intense, robuuste, fluweelzacht en harmonische smaak. Het is aangeraden om hem te drinken bij een temperatuur van 18-20C, zorgvuldig decanteren het. Zeer beperkte oplage. Monvigliero is één van de cru's van Barolo waar van de beste Barolo van de streek wordt gemaakt. AWARDS: Gouden medaille Decanter 2017 en 92 punten bij Wine Enthousisast 2017 voor de 2013.

Klimaat: De wijngaard is een natuurlijk amfitheater met zuidwestelijke zonneligging en is de beste wijngaard van Verduno. Het is het meest continentale klimaat van Italië met betrekkelijk koelere zomers en winters dan elders. Mediterrane invloed wordt afgewisseld met invloed van de omliggende bergen. Typisch voor de streek is het veelvuldig voorkomen van mist. (Vandaar de naam Nebbiolo of 'neveltje'.)

Ondergrond: De zandsteen gebaseerde bodem bestaat uit kalkhoudende mergel.

Vinificatie: 100% Nebbiolo uit de Monvigliero wijngaard van Verduno. Zachte kneuzing waarna fermentatie in inox stalen vaten onder gecontroleerde temperatuur waarbij droog ijs wordt gebruikt om de aroma's en complexiteit te optimaliseren. Daarna volgt een rijping van 3 jaar in Franse eiken vaten.

BEL COLLE Piemonte - Barolo - Barbaresco Bel Colle werd in 1976 opgericht door de broers Franco en Carlo Pontiglione en door Giuseppe Priola. Als echte patriotten aarzelden ze niet om het beste te maken van Langhe's meest typische product. Bel Colle produceert natuurlijke, echte en geselecteerde wijnen gemaakt door de oenoloog Paolo Torchio. Deze wijnbouwer is erkend door een scala aan kenners en deskundigen. Bel Colle beschikt daarbovenop ook over geavanceerde oenologische apparatuur.

29,99 €