Bepin De Eto - Prosecco Extra Dry Millesimato - Veneto

Lichtgele, bleke kleur met groene schittering en mooie, fijne en weelderige belletjes. Vers gebakken brood, appel, peer en perzik beroeren de smaakpapillen begeleidt door noties van rozenblaadjes en acaciabloesem. Zijn zacht en lichtzoet karakter wordt opgefrist door een levendig toetsje limoen en mond uit in een rijke, prikkelende afdronk. 

Klimaat: Veneto kent een mediterraan klimaat, zoals een groot deel van Italië. Dit betekent dat de streek gekenmerkt wordt door milde winters en lange, hete en droge zomers. 

Ondergrond: Lemige zandgrond met invloeden van klei en kalk. 

Vinificatie: 100% Glera. Fermentatie op de pelletjes onder 20°C. Na de eerste gisting rust de wijn eerst 1 maand op inox. Daarna methode Charmat en krijgt hij zijn bubbel in grote inox tanks met een korte rijping op zijn lie om meer smaak te onttrekken. 

BEPIN DE ETO Deze wijngaard ligt in San Pietro di Feletto op 270 m boven zeeniveau. Ettore Cheschin is de man achter Bepin De Eto die meer dan 40 jaar geleden deze wijngaard verder heeft ontwikkeld. Dit met oog voor traditie en oprechtheid. 

14,74 €