Cantine Mucci - Valentino - Abruzzo

Lichte, heldere, kersenrode kleur. Een fantastische 'easy drinking' droge rosé met een licht bloemig aroma en fruitige smaken van aardbei, framboos en een vleugje rozenbottel. De afdronk is luchtig en elegant maar met voldoende smaak om ook aan tafel een brede waaier aan gerechten te ondersteunen. 

Klimaat: Typisch mediterraan klimaat dat kan gekarakteriseerd worden als warm met droge zomers en milde winters met voldoende neerslag.

Ondergrond: Torino di Sangro (Wijngaard). Noordwestelijk georiënteerd wijngaard op 190m hoogte (Om meer fraîcheur aan de wijn te geven). Zanderige bodem met veel kalk. 

Vinificatie: 100% montepulciano. Korte maceratie van een paar uur op de pelletjes. Vinificatie in roestvrij stalen vaten. Fermentatie op 16°C gedurende 11 dagen, waaronder 2 dagen op 18°C. Daarna rust hij enkele maanden verder op inox onder de bescherming van inert gas. Daarna klaring en botteling. 

CANTINE MUCCI Gedurende meer dan 100 jaar cultiveert deze familie de betere wijnen van deze streek. Vandaag zetten Elisa en Valentino deze traditie onverminderd verder. Door de rijke en zonovergoten gronden, versterkt met dit jong talent, bieden we u een gamma wijnen aan vol passie en met een verbazingwekkende kwaliteit. 

9,75 €