Duca Di Saragnano - Chianti Riserva - Toscane

Levendig rood, met een lichte baksteenrode glinstering die zich ontwikkelt met ouder worden. Geuren van rijp rood fruit met een hint van viooltjes. De fluwelen smaak is een perfecte balans tussen fruit, frisheid en zachte tannine. De licht gekruide afdronk blijft wel even aanhouden. Rijpe en zonnige jaargang. AWARDS: 96 pts Luca Maroni

Klimaat: Gematigd klimaat met een zachte lucht die vanaf de Tyrreense Zee binnenkomt.

Ondergrond: Kiezelstenen en rode Toscaanse ondergrond.

Vinificatie: De druivensoorten zijn Sangiovese, Ciliegiolo en Canaiolo. Temperatuur- gecontroleerde vergisting in roestvrijstalen tanks gedurende 6-8 dagen. Rijping gedurende 18 maanden in roestvrij stalen tanks, gevolgd door rijping in vaten gedurende 6 maanden.

DUCA DI SARAGNANO Wijn is altijd synoniem voor kunst, maar dat is niet genoeg voor het behouden van producenten van superieure kwaliteit. Daarbij komt nog meer kijken, zoals liefde verzorging en techniek van de producent. De passie voor de druif en de puurheid van alle fases van de wijnbereiding, zijn de geheimen van hun wijnen. De lijn Duca di Saragnano is hun heerlijke, verrukkelijke, kostelijke resultaat.

11,87 €