Le Berne - Vino Nobile Di Montepulciano - Toscane

Elegante wijn met een robijn- tot granaat rode kleur en aanhoudend boeket met hints van viooltjes, rode vruchten, leder, tabak en een vleugje kaneel. Een mooi gestructureerde rode wijn met een lange, fluwelige afdronk. Klassieker die breed kan ingezet worden bij verschillende vleesgerechten. Klasse!

Klimaat: Wijngaarden op 350 m hoogte. Warme, droge zomers en zachte, vochtige winters. Door de hoogte koelt het 's nachts iets meer af.

Ondergrond: Arme bodem met ijzer en kalkmergel en keien in de bovenlaag.

Vinificatie: Lange maceratie op de schil met regelmatig overpompen. Temperatuur gecontroleerde fermentatie op 30° C. Daarna volgt een rijping van 24 maand gedeeltelijk op Slavonische grote vaten (60%/25 hl) en op kleine Franse eiken vaten (40%). 6 maand extra op de fles.

PODERE LE BERNE Podere Le Berne kan beschikken over 21 ha landbouwgrond waarvan 10 ha voor de wijnbouw gebruikt worden. Het domein werd opgericht op het einde van de jaren '60 door de familie Natalini. Daarvoor werden hun druiven voor een van de vele plaatselijke coöperatieven gebruikt. Een intensieve modernisering werd doorgevoerd en door de jaren werd er met succes meer en meer op kwaliteit ingezet. Het productiegebied zelf ligt in Cervognano, dat het hart van de Vino Nobile wijnen omvat. Het betreft een heuvelachtig stuk grond met perfect zuidelijk gerichte wijngaarden. De naam "Le Berne" komt trouwens van het Etruskische "Verna" of "Verena" wat "Door heuvels omsloten" betekent. Hier worden enkele van de meest iconische wijnen van Toscane vervaardigd! Hun Riserva 2015 bevestigt eens te meer de hoge reputatie van Le Berne zowel als de kwaliteiten van deze bevoorrechte jaargang!

23,33 €