Mooie strogele kleur. Intense neus met veel exotisch fruit, pompelmoes
en een vleugje limoen. Evenwichtige, mooi uitgebalanceerde stijl met
een frisse minerale ondertoon. Droge maar sappige afdronk die lekker
lang aanhoudt.
Klimaat:
Warme droge zomers en relatief milde winters met voldoende neerslag. De nabij
gelegen bergen zorgen voor afkoeling 's nachts.
Ondergrond:
Leem-klei ondergrond met beperkte kalkafzetting.
Vinificatie:
60% Vermentino en 40% Grechetto. Na kneuzen en ontristen van de druiven volgt
een korte maceratie op 12° gedurende 12h. Na persing wordt de most gedurende
20 dagen bij het sap gelaten om te fermenteren. Na klaren en stabilisatie volgt
een koude stabilisatie op -4° gedurende 3 dagen waarna botteling.
LE CIMATE
Le Cimate werd in 2011 opgericht door Francesca Bartoloni, een enthousiaste en
ambitieuze telg van de familie Bartoloni die reeds sinds 1800 verweven is met de
wijnbouw. Samen met haar broer Paul en zijn ongebreidelde passie voor wijn en
traditie maken ze enkele van de allerbeste wijnen uit de streek. De supermoderne
Cantina dankt haar naam aan haar ligging op de top van de heuvel van waaruit ze
een prachtig panoramisch zicht hebben over de hele streek, van de heuvels van
Martani tot de stad Montefalco. (Cima=Top) Montefalco is natuurlijk vermaard om
zijn buitengewoon gestructureerde wijnen van de Sagrantino-druif maar ook hun
witte wijnen behoren tot het kruim van allerbeste witte wijnen uit Italië. Hun
ongezien streven naar kwaliteit en het gebruik van de meest hoogwaardige
wijninstallaties en eiken vaten ter wereld maken van Le Cimate een must voor
iedere rechtgeaarde wijnliefhebber.