Le Cimate - Aragon - Vermentino - Umbrië

Mooie strogele kleur. Intense neus met veel exotisch fruit, pompelmoes en een vleugje limoen. Evenwichtige, mooi uitgebalanceerde stijl met een frisse minerale ondertoon. Droge maar sappige afdronk die lekker lang aanhoudt. 

Klimaat: Warme droge zomers en relatief milde winters met voldoende neerslag. De nabij gelegen bergen zorgen voor afkoeling 's nachts. 

Ondergrond: Leem-klei ondergrond met beperkte kalkafzetting. 

Vinificatie: 60% Vermentino en 40% Grechetto. Na kneuzen en ontristen van de druiven volgt een korte maceratie op 12° gedurende 12h. Na persing wordt de most gedurende 20 dagen bij het sap gelaten om te fermenteren. Na klaren en stabilisatie volgt een koude stabilisatie op -4° gedurende 3 dagen waarna botteling. 

LE CIMATE Le Cimate werd in 2011 opgericht door Francesca Bartoloni, een enthousiaste en ambitieuze telg van de familie Bartoloni die reeds sinds 1800 verweven is met de wijnbouw. Samen met haar broer Paul en zijn ongebreidelde passie voor wijn en traditie maken ze enkele van de allerbeste wijnen uit de streek. De supermoderne Cantina dankt haar naam aan haar ligging op de top van de heuvel van waaruit ze een prachtig panoramisch zicht hebben over de hele streek, van de heuvels van Martani tot de stad Montefalco. (Cima=Top) Montefalco is natuurlijk vermaard om zijn buitengewoon gestructureerde wijnen van de Sagrantino-druif maar ook hun witte wijnen behoren tot het kruim van allerbeste witte wijnen uit Italië. Hun ongezien streven naar kwaliteit en het gebruik van de meest hoogwaardige wijninstallaties en eiken vaten ter wereld maken van Le Cimate een must voor iedere rechtgeaarde wijnliefhebber.

15,37 €