Monte Rossa - Franciacorta - Sansevé Satèn Brut - Lombardije

Het woord Sansevé stamt uit de Gallische tijd en betekent: Proost! Satijnzachte mousse in de mond en een zijdezachte, fijne parel. Satèn in Franciacorta staat voor wijnen die 100% Chardonnay bevatten, een druk van maximum 4,5 bar op de fles hebben en een suikergehalte van maximum 15 gram per liter bezitten.

Klimaat: Het gebied heeft een klimaat dat tussen een mediterraan en maritiem klimaat inzit. Het heeft warme zomers en milde winters maar wel neerslag het hele jaar door.

Ondergrond: Glacial-moreneplateaus. Hier gekomen door een oergletsjer met zand- en kleigrond.

Vinificatie: Chardonnay 100%. Cuvée: 80% van onze beste cru's en 20% van Vintage wijnen. Handmatige druivenoogst. Zachte persing van de beste druiven voor niet meer dan 55% van de opbrengst. De eerste gisting gebeurt voor 85% in temperatuur gecontroleerde tanks en voor 15% op eiken vaten! De tweede gisting, in de fles, wordt gevolgd door een rijpingsperiode van minimum 30 maanden.

MONTE ROSSA Azienda Agricola Monte Rossa, Via L. Marenzio, Bornato, Brescia. Franciacorta is de enige DOCG-wijn van Italië die met een tweede gisting op de fles wordt geproduceerd. Monte Rossa is opgericht in 1972 en bezit 50 hectaren wijnland met 5.000 wijnstokken per hectare, die tot de beste van de streek behoren. Zware investeringen in de wijnmakerij hebben deze wijnen op topniveau gebracht. Monte Rossa behoort nu zonder twijfel tot de elite van de Franciacorta.

33,99 €