Paolo Cottini - Amarone Della Valpolicella - Veneto

Mooie, donkere, robijnrode kleur. Diepe aroma's van zwart fruit, opgelegde krieken, zwarte kersen, leder, cacao, chocolade en een vleugje kruiden. In de mond komt hij intenser over dan een klassieke rode wijn en heeft hij een zoeterige aanzet. De afdronk is echter droog, zelfs lichtjes bitter en eindeloos lang. Zijn in alle opzichten intense karakter en hoge complexiteit maakt hem zeer geschikt voor veroudering. Geduld in deze kan spectaculair beloond worden!

Klimaat: Mediterraan klimaat met invloed van de omliggende Dolomieten en het Gardameer dat de warmte in de hitte van de zomer tempert en de koude in de winter verzacht. Dit zorgt voor een langere groei- en bloeitijd en verhoogt alzo de kwaliteit van de druiven.

Ondergrond: De ondergrond van Castelrotto onderscheidt zich van de rest van Valpolicella (Kalksteen) door een dikke laag van zandsteen die veel fossiele materie bevat waardoor de wijnstok meer moeite moet doen om aan water te geraken en betere druiven verkregen worden.

Vinificatie: Teeltsysteem: Het verona pergola systeem is geplaatst op richels ondersteund door droge stenen muren bekend als "marogne". Dit speciaal om de terrascultuur te ondersteunen. Een dichtheid van 3300 wijnstokken per hectare garandeert een rendement van 9800 kilo per hectare. Handmatige selectie van de beste trossen eind september / begin oktober tijdens de oogst. Droging gedurende ongeveer 90 tot 110 dagen in fruit - droogkamers met ideale temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie. Maceratie bij 16°C-18 °C temperatuur in roestvrijstalen tanks gedurende 35 dagen. Scheiding van de schillen eind februari en voltooiing van de alcoholische en malolactische gisting in 3000 liter fusten waar de wijn 12 maanden rust waarna nog 12 maanden op kleinere Barriques volgt. Vooraleer hij op de markt komt rust hij dan nog 12 maand op de fles.

PAOLO COTTINI La differenza tra fare un lavaro e farlo per passione è il risultato! Het verschil tussen werken en het met passie doen is het uiteindelijke resultaat! Paolo Cottini heeft zo zijn eigen werkethiek om een persoonlijke identiteit voor zijn wijnen te bekomen. Samen met zijn vrouw Sarah zet hij onder zijn eigen naam een passie verder die eigenlijk al 3 generaties begeesterde. De druivelaars zijn aangeplant in het hart van Valpolicella, meer bepaald Castelrotto en omvatten 2 verschillende wijngebieden, zowel geologisch en klimatologisch. Eén in Ca 'del Gallo op 580 m hoogte en zuidwest gericht en de andere in Valgatara op 250 m hoogte en zuidoost gericht. Ze liggen daarmee midden tussen de grote namen en stelt hen in staat om de respectievelijke wijnen zoveel mogelijk evenwicht en complexiteit mee te geven en een unieke identiteit te garanderen. Dit kleine familiedomein

42,99 €